Кандидат у президенти Юлія Тимошенко взяла участь у круглому столі національностей та конфесій у блакитній залі ЧНУ

Кандидат заявила, що однією з перших реформ, які вона планує реалізувати в разі перемоги на виборах, буде створення всеукраїнських асоціацій за різними профілями.  

«Наприклад, всеукраїнська асоціація по розвитку і підтримці культури і духовності, всеукраїнська асоціація по розвитку малого й середнього бізнесу. Але чому це треба зробити? Бо потрібна обов’язкова державна підтримка. Бо потрібно зібрати по сфері діяльності всіх, хто може мати унікальні знання й можливості. Не влада, а тільки таке об’єднання. Я хочу таким асоціаціям надати зовсім інші статусні права і можливості. Наприклад, мати право законодавчої ініціативи, мати повноваження проводити кадрові конкурси і пропонувати їх владі. Я думаю, що керівники усіх цих асоціацій мають утворити всеукраїнську національну Раду при президентові України», — сказала Ю. Тимошенко у Чернівцях.

Юлія Тимошенко повідомила, що вона не підтримує квотний принцип розподілу посад у Верховній Раді, і вважає, що новий президент повинен переламати його.

«Зараз більшість у парламенті складається з трьох опозиційних партій – „УДАР“, „Батьківщина“ і „Свобода“. А також з колишніх представників більшості, які нині „примкнулися“ до нас. Приймають сьогодні досить важливі закони – в тому числі для отримання кредиту від МВФ, для отримання безвізового режиму, для підписання угоди про асоціацію з ЄС. І оцей квотний принцип – це реально страшна річ. З одного боку, щоб зберегти можливість парламенту ухвалювати рішення – якісь абсолютно не сумісні з життям компроміси. А з іншого боку, квотний принцип – це постійні сперечання навколо посад. І тому частина посад нині залишаються у тому вигляді. Бо всі коаліціанти не дійшли до згоди. Я категорично проти квотного принципу. І я намагалася переконати об’єднання всіх опозиційних сил, що потрібно всім відмовитися від квот і на конкурсній основі один раз обрати на посади гідних людей, які не належать до жодної з цих трьох партій. Які просто є технічними фахівцями. Гадаю, новий президент зможе це зробити», — додала вона.

Під час круглого столу громадські діячі, науковці та представники духовенства давали різні поради Тимошенко. Зокрема, отець Валерій Сиротюк порадив кандидату брати до влади побільше представників Чернівецької області.

«Буковинці дуже дорожать своєю єдністю. Тому я би дав пораду всім кандидатам у президенти, і вам, наша гостя, пані Юлія. Користайте з цих кадрів буковинських. Тут на Буковині є дійсно серйозні кадри, які можуть прислужитися для цілої нашої держави. Тут думають українською мовою, розмовляють російською, моляться румунською», — сказав о. Валерій Сиротюк.

Після круглого столу Тимошенко відправиться на зустріч з виборцями у Сторожинець. А о 18.00 на Соборній площі вона поспілкується з чернівчанами.

www.youtube.com/watch?v=TAxFIHYErLk

3 коментарі

Олексій Пономаренко
molbuk.ua/photo_news/73633-yuliyi-tymoshenko-poradyly-braty-do-vlady-bilshe-bukovynciv.html
buknews.com.ua/page/u-chernivtsiakh-z-tymoshenko-pidpysaly-memorandum-i-poradyly-braty-do-vlady-bilshe-bukovyntsiv.html
Прочитайте правила блогової мережі про передрук матеріалів, ви навіть останній абзац з анонсом учоращньої зустрічі полінувались потерти.
Святослав Вишинський
Вибори. Фінішна пряма. Неуважність.
Святослав Вишинський
За Правилами в мережі ВКурсі.ком не допускається передрук матеріалів чужого авторства без супровідного коментаря власника блогу в полі допису. Будь ласка, внесіть правки, інакше вміст цього та всіх інших постів, що не відповідають Правилам, буде видалено.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте